fredag 2 oktober 2009

Äntligen!

Hej alla!


Jag tar på mig mitt par tajta jeansbyxor (som heter svenska språket!) och skriver lite om vad jag har gjort de senaste månaderna. Det har varit mycket!

Jag jobbar sedan våren som massageterapeut hos några sjukgymnaster i en klinik i staden Tacoma. Jag trivs verkligen där!! Vi är åtta sjukgymnaster och två massageterapeuter, och vi har jättekul på jobbet tillsammans. Våra patienter säger att de känner sig en del av våran familj. Det är jättekul!

Nyligen har jag flyttat ifrån staden Tacoma till det lilla samhället Vaughn igen. Jag hyr ett litet hus som är riktigt sött och mysigt. Jag jobbar fortfarande i Tacoma, men bara 3 dagar i veckan. Det är perfekt eftersom hyran är billig!

Annars har jag börjat njuta av hösten. Jag äter squash, bakar, gör grytor och ska göra årets första sats vinglögg på söndag. Vinglögg går jättebra att göra hemma- och det är ett måste när man bor i ett land där folk inte ens vet vad glögg är för något! Nu gäller det också att hitta riktiga pepparkakor. Här i USA går det att köpa Nyåkers och Annas, men jag försöker få tag i Semper glutenfria pepparkakor.

Ja, glutenfritt har jag ätit i nästan en månad nu och jag känner mig HUR MYCKET SOM HELST bättre! Smärtor i magen ökade ständigt under våren som sommaren och jag kunde inte gå upp i vikt (alltså blev jag för smal). Blodprovet för celiaki var negativ, men läkaren sa att jag kunde prova kosten eftersom man kan få falska negativresultat. Skillnaden är verkligen som natt och dag! Jag har till och med gått up 2 kilo, och kunnat bilda muskler! Men jag vet att om jag ska få en riktig diagnos måste jag äta gluten igen och sen ta prov, osv. Fy! jag vill verkligen inte göra det. Jag tror jag väntar ett tag iallafall.

Nästa helg blir det en kort semester i Leavenworth. Det är en by uppe i bergen som ser ut som en liten tysk stad. Vi ska på Oktoberfest däruppe och ha kul!

Det planeras en Sverigeresa i Febuari för att kolla Svenska Rallyt. Hoppas verkligen att det blir av. Jag saknar er alla oerhört mycket!
Stor kram från ''over here''!

0 kommentarer: