söndag 20 december 2009

Vintertid och bakning i stugan

Hejsan! Det kändes som det var dags för ett nytt inlägg- ja dags för att ta på mig mina nytvättade jeans som jag brukar säga!

Jag har velat skriva lite mer men jag har helt enkelt inte haft lust! Jag får vara ärlig- jag har tänkt på det tusen gånger men ibland känner jag mig inte för att sitta ner och skriva. Men jag bryr mig om er och har jättekul när jag får läsa om vad ni gör.
Mamma och jag satte vid datorn ikväll och kollade på flygbiljetter till Sverige. De är fortfarande rätt billiga- under 600 dollar r/t inkl. skatt- så det betyder att det fortfarande finns en chans att jag har råd att åka. Jag skulle nog må bra av att besöka Sverige igen! Det skulle göra mig ju jätteglad! Om jag får åka kommer jag att flylla en väska med muesli, pepparkakor, svenska romaner och andra saker som är svåra att hitta.
Tjänsten har också gått kanon bra. Det är lite svårt i december- det är färre som går i tjänsten, och de flesta går inte heldagar, så jag förutser inte att jag får alla mina timmar denna månad... och jag blir också trött av vädret. Jag är ibland mitt eget hinder- jag blir ganska lätt trött på vintern! Men jag ger inte upp--- jag ska kämpa vidare, precis som ni också gör!
Bakningen har varit en utmaning. Oframgångsrikt har jag provat göra glutenfria pepparkakor- de blir för mjuka och smakar sand. Idag kollade jag svenska celiakiförbundets webbsida och hittade ett recept som verkar lovande. Jag kommer att göra glutenfria bagels imorgon och jag hoppas verkligen de blir ätbara!
Hembakat bröd har också varit svårt att göra. Jag använder en brödmix som är ganska gott men jag tycker att den har för mycket kalorier. På sistone har jag börjat prova olika recept, men varje gång har bröden blivit torra och hårda efter de tas ur ugnen. Jag tror att jag är nära att hitta något gott- de flesta har sagt att det tar tid att lära sig baka glutenfritt.

Jag ska fortsätta baka med glädje!

Jag önskar er mycket glädje, och jag hoppas vi får ses snart!

0 kommentarer: