fredag 14 augusti 2009

vad betyder det att vara hemma egentligen!?

Ordet ''hemma'' är ett interessant begrepp. Vad betyder det att vara hemma? Jo... för mig och kanske många andra betyder det inte bara att vara i sitt eget hem utan mycket mer. Först och främst bor man i sin kropp. Vi kan inte göra någonting utan en kropp, och samtidigt tror jag inte att vi ÄR våra kroppar fast vi bor i dem. Men allt som vi är och gör är bunden till en fysisk hjärna, och det kanske innebär att vi ÄR på något sätt våra kroppar! Vem vet!


Hemma betyder kanske också den platsen på jorden vi befinner oss på! Jag är hemma i Tacoma, snart ska jag vara hemma i Vaughn, jag har varit hemma i Karlstad och Stockholm med!

Men hemma är också där en känner sig hel och fri att vara sig själv- här i Tacoma känner jag mig hemma... det är rätt skönt här. Och när jag flyttar till Vaughn nästa månad kommer jag också vara hemma för där växte jag upp!

Vad tycker ni?

3 kommentarer:

flyttlasset sa...

Home is where you lay your hat. Dit jag har flyttat känner jag mig hemma - allt stämmer. Där jag har bott förut och speciellt där jag är född känner jag mig alltid lite hemma. Hos mina syskon och hos en del väldigt nära vänner känner jag mig alltid hemma, oavsett vart de bor. Som sagt - home is where yoy lay your hat.

flyttlasset sa...

Förresten vill jag ha en sån "Instant human"-mugg. Vart kommer den ifrån :)?

Haley sa...

jag fick den på en butik som heter Nordstrom (ja, en svensk startade butikskedjan... liknar NK fast inte lika fin). du borde söka på ebay eller nåt... ser jag en sådan kopp igen ska jag se om jag ska skicka den! Eller så kan du gå på Panduro och köpa en mugg och några keramikpennor och göra din egen! Instant human... just add coffee! Yep, thats me!